Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 1 juli 2012

Nackspärr

Av Carro - 1 juli 2012 21:57

Vaknade med nackspärr på midsommardagens morgon, ett fenomen som aldrig drabbat mig tidigare och en upplevelse jag gärna varit utan. Hela veckan har jag känt mig mer eller mindre stelopererad vilket inte är det bästa för tillfrisknandet, men det absolut nödvändigaste för att driva smärtan på flykt för stunden.


Jag har sällan haft mer ont än att det räckt med en Ipren och så var smärtan borta. Det här har alltså varit helt nytt för mig och jag har knappt kunnat tänka på någonting annat. I torsdags var jag korkad och satte mig på hästryggen. Inte vilken hästrygg som helst utan ett envist fullblodsstos. Varje steg gick som en stöt längs hela ryggraden, jag kröp ihop i sadeln för att dämpa smärtan och studsade värre och värre ju mer jag spände mig. Vilket hästen såklart kände och blev spänd själv. Hon brukar vara riktigt fin att rida på grund av att hon är så lyhörd, så när jag var så ur balans så blev det mest pannkaka. När jag kom av scenen (det var under en repetition av Wiraspelen) visste jag inte hur jag skulle ta mig av hästryggen. Tack och lov fick jag hjälp av mina vänner som baxade mig av, hjälpte mig till vagnen och Linda ordnade nummer till sjukgymnaster.


Dagen därpå var jag hos sjukgymnasten som lättade på trycket på kotorna, släppte på låsningen, fick igång rörligheten och gav mig rörelseövningar att fortsätta med. Det kändes genast mycket bättre. Jag vaknade på lördagmorgonen och hade jätteont, men så släppte det mer och mer under dagen. Idag har jag fått en nack-kudde med vibration som hjälper jättemycket att lätta på spänningen. Och så har jag fått värktabletter som hjälper till att ta bort topparna på smärtan. Så kombinationen att jag inte längre är rädd för att röra mig och rädd för att det ska göra ont, värktabletter som gör att det känns mer än det gör ont, vibbkudde och omsorg från alla håll gör att jag känner mig mycket bättre för varje dag som går. Jag hoppas det släpper snart, för så här pass ynklig och handikappad är det sällan jag känner mig. 


Positivt den här veckan har i alla fall varit att både lokalerna och bilen nu officiellt är godkända av länsstyrelsen! De skulle ha kommit redan för ett par veckor sedan men ställde in på grund av sjukdom. Då hade vi telefonkontakt och jag fick okej att dra igång verksamheten i den lilla skara jag tänkt starta med. Men nu är besiktningen klar och det var inga större anmärkningar än ett par lister som saknades och att lysrören inte kommit upp än. Med tanke på hur mycket jobb vi lagt ner på lokalerna så kändes det så härligt att få ett godkännande.


Det händer spännande saker i Arninge också, mer om det i ett senare inlägg.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012
>>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se