Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 31 maj 2012

Fia och tanden

Av Carro - 31 maj 2012 15:01

För ett par veckor sedan skrev jag ett blogginlägg kring Fia och hennes träning där jag funderade lite kring hennes belöningar. Jag hann inte skriva klart inlägget och har inte hunnit det senare heller, så därför blev det aldrig publicerat. Kortfattat handlade det om att jag känner frustration över att hon är svår att belöna. Hon älskar att träna, är entusiastisk och galen och gör saker med stor inlevelse och motivation. Men - så fort "övningen avslutas" och "belöningen påbörjas" så ser hon besviken ut, i brist på ett bättre uttryck. Hon har högre intensitet i själva övningen än i belöningen, vilket jag jobbar med att förändra. Belöningsutveckling och att prova nya typer av belöningar har hjälpt men inte riktigt hela vägen. Jag slås fortfarande av frustration över att hon inte blir lika toklycklig av att det presenteras en belöning, mot när det presenteras en övning. 


Förra veckan upptäckte vi att en premolar såg lite märklig ut. Vid närmare undersökning visade det sig att den var av. "Ska det vara så?" undrade vi. Ett par dagar gick och vi började först fundera kring om det var därför hon inte gillade att äta färskmaten eller märgben direkt från frysen, för att det ilade i den trasiga tanden. Vidare väcktes tanken om det kunde vara en orsak till att hon kändes lite låg i belöningen. Vi bokade tid hos veterinären och fick en tid i tisdags.


I tisdags var Fredrik med henne till vetten och de tyckte att tanden skulle dras ut så snart som möjligt, eftersom den var av och det inte var något konstigt att hon inte ville äta eftersom det måste ila i tanden. Vi fick operationstid idag.


Idag kom jag till veterinären med henne och fick träffa en ny vet. Han undersökte henne och tyckte, till skillnad från sin kollega, inte att tanden behövde dras ut. Jag berättade om hennes problem med fryst mat och hur hon var i belöningarna och han tyckte vi skulle prova smärtstillande ett tag för att se om symtomen förändrades. Så istället för operation fick vi med oss smärtstillande hem och ska under tiden hon äter det prova att ge henne fryst mat och träna precis som vanligt och se om det blir någon skillnad. Blir det skillnad ska hon in på en undersökning till och så får vi se hur vi går vidare. 


Jag är jätteglad att hon slapp narkos och att genomgå en operation, men jag känner mig orolig för att det här kommer bli en följetong och hon kommer behöva komma in på fler undersökningar. Då hade jag hellre sett att tanden plockats bort på en gång och så hade problemet varit ute ur världen. Vi får väl se var det här leder och det ska bli spännande att se hur hon svarar på belöningarna nu. Annars får vi fortsätta klura :-)

Fia · Hund · Vardag
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se