Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 1 maj 2012

Välkommen härliga våren och välkommen på kurs eller dagis hos oss!

Av Carro - 1 maj 2012 17:09

Nytt namn och ny logga


Vid årsskiftet bytte hundID namn till Norra Stockholms Hundcenter (hundID) AB. Nytt organisationsnummer är 556882-5896. I samband med namnbytet fick vi en ny logga skapad av Lina Sundberg, kvinnan bakom Hundtränarböckerna. Resultatet ser ni här.


Nu startar vi hunddagis!


Vår hundcenterstart har blivit uppskjuten på grund av komplikationer med lokalen. Vi har allting förberett för att starta upp hela verksamheten och kommer göra det så snart vi får tillträde till våra lokaler i Arninge, så håll till godo.


Dagisverksamheten kommer att starta redan nu som mobilt hunddagis tills vi får tillträde till de nya lokalerna. Ett mobilt hunddagis innebär att vi hämtar upp hunden i hemmet på morgonen och sen spenderar den dagen hemma hos oss ute på landet. På eftermiddagen kör vi hem hunden igen. Det går även bra att lämna och hämta sin hund själv, perfekt om man pendlar eller bor i närheten.


Dagiset ligger i Riala, mellan Åkersberga och Norrtälje. Tio minuter från E18 och tio minuter från 276:an. Här har vi nybyggda hundhus, rastgårdar, stort hägn för lösrastning och lösträning, milsvida skogar, nära till badsjöar och kunnig och erfaren personal.


Kursverksamhet med nya och redan kända kursteman


Kursverksamheten är redan igång och vi planerar ett flertal kurser runtom i Roslagen och Stockholm under våren och försommaren. Här är kursutbudet för första halvåret 2012:


Belöningshelg steg 1, en helg. 5-6 maj. I Ågesta, södra Stockholm.

Fritt följkurs, en kväll. 9 maj. I Svinninge utanför Åkersberga.

Framåtsändandekurs, en kväll. 9 maj. I Svinninge utanför Åkersberga.

Inkallningskurs, 4 kvällar. Start 14 maj. I Svinninge utanför Åkerberga.

Valpkurs, fyra helgdagar. Start 19 maj. I Ågesta, södra Stockholm.

Filtkurs (avslappning, miljöträning, hundmötesträning, effektiva pauser m.m.), 4 kvällar. Start 23 maj. I Svinninge utanför Åkersberga.


För lydnadsentusiaster

 

Lydnadsläger, en helg. 9-10 juni. I Semmersby på Väddö. På årets läger kommer vi vara två instruktörer och jobba med två grupper med deltagare på alla nivåer, från ”helt grön” till satsande tävlingsekipage. Det kommer bli en helg full av inspiration i Roslagens famn!


Kurs i hundens kommunikation och beteende


Kursen jag rekommenderar till alla hundägare som vill bli bättre på att läsa sin hunds språk och signaler och få större förståelse för vad den säger till dig och till andra hundar. Vi kommer titta på och tolka hundarnas språk i olika situationer, både med kända och okända individer, och du kommer verkligen få lära känna din hund. Inga förkunskaper krävs till den här kursen. Instruktörer på kursen är Åsa och Modde från DailyDog som jobbar heltid med hundens beteende sedan många år tillbaka. Ta chansen att gå den här kursen, du kommer inte ångra dig!


Kursen går i Svinninge utanför Åkersberga och börjar den 28 maj. Det är fyra kvällar nu i vår och fyra kvällar i höst, totalt drygt 20 timmar.


 


Mer information om kurserna finns på nya www.hundid.se där du även kan anmäla dig till kurs och anmäla intresse till kurs eller dagisplats.


Du kan även intresseanmäla till kurs eller dagisplats genom att svara på det här mailet. Vill du komma i kontakt med mig gör du det via mail carro@hundid.se eller telefon 0733601600.


Vi ses i vår! 

Hund · hundID · Kurs
 
ANNONS
 
Marie, Troya o Tyra

Marie, Troya o Tyra

1 maj 2012 19:20

Det kommer bli kanonfint/bra! Lycka till önskar vi!

http://www.troyatyra.se

 
Johanna

Johanna

2 maj 2012 19:33

Himla kul! Lycka till med allt! Ibland önskar jag att jag bodde i Sverige så jag hade närmare till alla roliga/intressanta kurser.

http://johannalofgren.com

Carro

8 maj 2012 15:30

Och jag önskar du bodde närmare så vi kanske kunnat träna ihop! :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se