Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2011

Nyhetsbrev från hundID oktober 2011

Av Carro - 19 oktober 2011 17:41


Hej!




För mig innebär hösten långa promenader i skogen fullt njutandes av alla färger och dofter, att äntligen kunna ha kläder med ordentliga fickor när man tränar lydnad och att ta vara på alla möjligheter till spår, sök, uppletande och annan skogsträning som man kan få innan snön kommer. Hösten innebär också en tävlingssäsong och vi har redan fått rapporter om flera tävlingsframgångar bland vänner och kursdeltagare. Vi blir jätteglada över att få höra om era tävlingsresultat och framförallt era tävlingsupplevelser. Själv har det egna tävlandet fått stå tillbaka även i år på grund av att tiden inte räckt till åt vare sig tillräcklig träning eller tävlingsstarter. Förhoppningsvis blir det ändring på det till nästa år och tills dess ser jag fram emot att få coacha andra i förberedelser inför att tävla i år eller i framtiden.




Vi har några platser kvar på höstens kurser och även spännande nyheter inför nästa år.




Belöningshelgen den 29-30 oktober är en helgkurs där vi jobbar med att kunna utnyttja belöningsträningen till det yttersta genom bl.a belöningsutveckling, belöningsritualer, miljöbelöningar, lek och självkontroll. Vi kommer även titta på viktiga färdigheter och kunskaper för både förare och hund för att göra belöningsträningen ännu mer effektiv. Kursen kommer gå i Starrmora, Riala med Caroline Ersenius som instruktör.




lydnadslägret den 19-20 november kommer vi jobba med övningar för att prestera så bra som möjligt även på tävling. Tävlingsträning, störningsträning, kedjning av moment, uthållighetsträning och tävlingspsykologi är några teman som tas upp. Vi kommer även titta på momentinlärning och problemlösning utifrån varje ekipages egna önskemål. Kursen kommer hållas i närheten av Riala söder om Norrtälje.




Valphelgen den 10-11 december är för dig som har en blivande stjärna och vill få en bra start tillsammans. Vi kommer jobba en del med vardagslydnad men framförallt med förberedelser inför framtida tävlingskarriär i t.ex agility, lydnad eller freestyle, på ett lekfullt och valpvänligt sätt.




I november sätter vi upp en shapingkurs. Shapingkursen för dig som vill träna inför tävling eller som aktivering genom att forma fram de beteenden vi vill ha, från tricks till tävlingsmoment. Vi jobbar med timing, kriterier, belöningsutveckling, belöningsplacering, träningsplanering m.m 15, 22 och 29 november kl. 18 - ca. 19,30. 550 kronor.




Den 2 november mellan 18-20,30 arrangerar vi en fritt följ-kurs. Nyinlärning, vidareutveckling och problemlösning utifrån ditt utgångsläge. Kort genomgång och därefter praktisk träning resten av kvällen. 200 kr.




Anmälan till kurserna görs enklast via mail till carro@hundid.se eller via vår Facebooksida. För alla kurser utom shapingkursen och fritt följ-kursen kan du även anmäla via ett formulär på hemsidan www.hundid.se




Du har väl inte missat clinicen vi arrangerar sista helgen i november?




Den 25-27 november kommer en annan Åsa, Åsa Mungai från Dailydog, och håller en temahelg om hundmöten och hundars språk och kommunikation. Rekommenderas både till intresserade hundägare och som vidareutbildning för instruktörer. Jag lovar att det kommer bli en spännande helg med mycket ny kunskap och nya infallsvinklar kring arbete med hundmöten.




Vad gäller hundcentret så händer det massor av spännande saker, nu ska allt bara gå i lås. Vi återkommer så snart vi kan avslöja stora nyheter!




Till nästa år då…?




Vi planerar en åttadagars lydnadssatsning och en åttadagars brukssatsning som kommer sträcka sig under hela 2012, med fyra helger vardera.




lydnadssatsningen jobbar vi med momentinlärning och förberedelser inför tävling, samt lyssnar på föreläsningar och diskuterar effektiv lydnadsträning och inlärning utifrån olika moment och synvinklar. Träffarna kommer vara i Riala mellan Åkersberga och Norrtälje, totalt 8 heldagar plus föreläsningar. Mellan träffarna har deltagarna möjlighet till coachning från instruktörerna via mail och telefon samt, för de som vill, från varandra genom en sluten Facebookgrupp.




brukssatsningen jobbar vi med brukslydnad, spår, budföring och uppletande för ekipage till och med lägre klass samt lyssnar på föreläsningar kring bruksträning utifrån olika teman. Träffarna kommer vara på olika platser i området kring Norrtälje och Åkersberga, totalt 8 heldagar plus föreläsningar. Det kommer vara flera instruktörer på kursen och möjlighet till mycket praktisk träning. Mellan träffarna har deltagarna möjlighet till coachning från instruktörerna via mail och telefon samt, för de som vill, från varandra genom en sluten Facebookgrupp.




Som mottagare av hundIDs nyhetsbrev har du förtur på anmälan till dessa kurser, som kommer läggas ut på hemsidan i mitten av oktober. Kurserna kostar 6000 kronor/styck. Första träffen blir runt mars/april.




Med hopp om en härlig höst och att mörkret inte kommer allt för snart!




Vi ses på kurs!




Hälsningar




Caroline och Cecilia Ersenius genom Caroline


www.hundid.se




P.S Vi finns på Facebook! Dela vårt album med höstens helgkurser, skriv en kommentar att du gjort det och få 10% rabatt på valfri kurs (gäller ej hundmöteskursen). D.S


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS


Skapa flashcards