Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 22 augusti 2011

Världens bästa Sid

Av Carro - 22 augusti 2011 14:42

Jag gillar Facebooks nya funktion där ens gamla statusar poppar upp lite nu och då, det ger en möjlighet att reflektera över hur livet har förändrats. Eftersom mina statusuppdateringar oftast handlar om hundarna och hundträningen så ger det också möjlighet att se vad man jobbade med för ett eller ett par år sedan, ett väldigt bra sätt att bli ödmjuk inför de motgångar man stöter på i dagsläget då det ibland känns som att "ingenting går framåt".


Just det här datumet för ett år sedan skrev jag följande:

"Tränat snabba lägganden, uppsitt, galet fritt följ och krypstarter på baksidan. Duktig och engagerad Id!"

När jag läser kommentarerna kommer jag ihåg det där passet och hur glad jag var när jag kom in från det. Vi var då på väg ur en sommar av riktigt dålig träning, då Sid kändes oengagerad och svår att få igång, han verkade inte tycka träning var särskilt kul, värmen var jobbig och jag var frustrerad.


När vi började tränarutbildningen i vintras handlade mina första och största mål om engagemang. Och som vi har jobbat med det - och såna otroliga resultat det har gett!


Korta pass med massor av lek, planerade övergångar mellan belöning och repetition för att få flyt i träningen, avslappning på filt mellan träningspassen, belöningsutveckling, massa shaping, tävlingsträning, störningsträning, jobba med att själv hålla fokus på honom genom hela passet och tydliga kriterier är några av de träningsdelar som lett oss till där vi är idag. Han är precis som jag vill att han ska vara.


Jag vet att de faktum att han studsar runt mina fötter, snor leksaker, tjuvstartar, skriker efter att få träna, hoppar över altanräcket med mera är saker som egentligen inte är att föredra av malinois som är tänkt att bli tävlingshund, men just nu njuter jag av hans galenskap och av att jag kan reglera hans aktivitetsnivå mellan galskap och självkontroll, en balans jag fortsätter jobba för att uppnå. Den blir dock så mycket roligare att jobba med när galskapen finns där. Alla lovade mig att det skulle komma men jag vågade inte tro dem.


Nu har vi nya utmaningar framför oss, som att få allt det här att fungera i alla nya miljöer och i tävlingssituationen. Eftersom alla helger för året redan är uppbokade av kurser och annat så finns det ändå inget utrymme för tävling i år, så vi har tid på oss att landa, njuta av vårt fina samarbete och utvecklas vidare. Men det är bara så fantastiskt att vara på gång. Min fina Piddi Poo.


 

Bilder · Sid
 
ANNONS
 
Lina

Lina

22 augusti 2011 15:52

Iddis <3

http://mybutterfly.blogg.se

 
Veronica

Veronica

22 augusti 2011 17:38

Jätteroligt att läsa Carro! Fortsatt lycka till, ni är grymma!

http://wihman.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17 18
19
20 21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se