Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 7 juni 2011

En Karlstadhelg till ända

Av Carro - 7 juni 2011 09:54

I helgen var det dags för årets upplaga av Karlstad Crew, Karlstadsvisiten som jag, Charlotte och Tomas gör runt nationaldagen varje år och har så gjort de snaste fyra åren.
 
Det här året var första året som jag själv inte bodde i Värmland. Vi var därför på jakt efter ett nytt boende och helst lite närmare Karlstad och händelsernas centrum så att säga. Vi kunde inte ha fått det bättre. Min kompis Sara erbjöd sig att låna ut sin lägenhet då hon skulle på instruktörsutbildning under helgen. En jättefin tvåa ungefär 15 sekunders gångväg från den berömda bargatan. Sara kan inte tackas nog för lånet! 

Vi började med gemensam bilresa ner vilket även det var en premiärföreteelse då jag tidigare år redan varit på plats i Värmland. Spotify gick varm och trots att hela resan började med att jag och Charlotte blev jättejättejättearga på Tomas, så blev vi snabbt vänner igen och hade en riktigt mysig biltur.  

Vi åkte direkt till vår favoritbadplats no 1, Bomstadbaden (hela Karlstad kommun verkar särskriva det Bomstad Baden, det kanske finns någon smart anledning till det men jag vägrar). Där tog vi årets första dopp och solade en stund. Man får riktig utomlandskänsla när solen bränner, det blåser ljumma vindar och vattnet är varmt. Nåja, inte iskallt i alla fall. Charlotte hittade Värmlands svar på stekare som hon passade på att spela volleyboll med medan jag och Tomas sörplade aquatini i betydligt lugnare tempo.

Vi åkte in till Karlstad, handlade frukost och tog en öl på utesrvering, min första sådana för året. Sen hem och göra oss i ordning för att ge oss ut och käka. Det blev grillat på Glada Ankan, fantastisk mat men en himla massa väntan. Charlotte blev nästan av med sitt halvt urdruckna glas som servitören snabbt kastade tillbaka på bordet med ett "a trodde re va gôrtomt". Efter att vi bett om notan tre gånger utan respons blev vi tillslut ombedda att gå och betala. Mycket märklig situation. Men, man är kanske generellt något mer i axelryckningsmodus i Värmland.

Resten av kvällen blev förhållandevis lugn. Vi hängde en stund på Tempel och begav oss sen för att kolla in Blue Moon Bar som öppnat i Kalrstad. Där träffade vi på allas vår "vill du ligga med mig"- Erik Amarillo som var kvällens DJ. Jag som gång på gång geniförklarat denna människa tyckte det var otroligt roligt att få se honom live. Blue Moon Bar låg väldigt vackert vid vattnet och hade otroligt sköna soffor ute på altanen, iakttagelser som borde ge mig flerfaldiga vuxenpoäng.

Vi avslutade kvällen med en kort promenad genom Karlstadnatten wom slocknade så snart klockan slog två. Det var hur som helst trevligt att vöha möjlighet att överhuvudtaget vara kvar så pass länge, tidigare år har vi alltid sprungit som vettvillingar till någon buss vid halv ett-tiden. Det kan vi tacka Sara för att vi slapp i år. 

Söndagen startade vi med sovmorgon och lite shopping. Jag fick tag på allt jag var ute efter, bland annat ett par nya solglasögon vilket var välbehövligt. Därefter åkte vi till Subway och köpte sallad (rekommenderas!) och vidare till stranden igen. 

Idag var det lite kyligare i vattnet så vi avstod dopp och låg på stranden och snackade skit istället. Livskvalitet på högsta nivå.

Tillbaka i lägenheten började vi göra oss i ordning och lagom tills dess kom Sara hem. Det var jätteroligt att träffa Sara och hennes hund Dagmar igen, som jag hade som projektekipage på min utbildning till allmänlydnadsinstruktör och inte träffat på ett år! På tok för lång tid.

Sara berättade att Starboys skulle spela i Karlstad och tydligen hade de eller Sven Ingvars gjort det varje år som vi varit där utan att vi haft en aning. Ingen av oss är dansbandsfantaster, men den stämning av folkfest som uppstår vid liknande tillställningar i Värmland är helt oslagbar och det ville vi för allt i världen inte missa. Jag har fortfarande ingen aning om vilka Starboys är, men de bjöd på en folksamling utan dess like och, som sagt, en otroligt härlig stämning. Vårt planerade parkhäng utvecklade sig alltså till något betydligt bättre. Charlotte blev helt galen av att få se någon Pölsa och sen citerade hon och Sara filmen Smala Sussie resten av kvällen. 

Sara visade oss restaurangen Alfie där vi käkade en otroligt god middag. Det var en av de trevligaste kvällar jag haft på länge, det är något speciellt med värmlänningar alltså! Efter middagen var planen bowling och biljard men det var ju söndag och gôrstängt rent ut sagt. Istället gick vi hem och tackade för att Sara har humor så vi slapp sova på gatan ;-) Sen fick jag och Tomas se den där Smala Sussie som vi hört så mycket från hela kvällen. Huruvida den var bra eller inte har jag svårt att uttrycka mig om då ett par ofrivilliga sömnanfall gjorde den något osammanhängande. Både jag och Tomas får hitta en ny möjlighet att se den snart igen... 

Efter en god natts sömn packade vi ihop oss och åkte hemåt igen. Jag längtar redan till nästa år, då är det femårsjubileum! Helt galet. Massa bilder finns och det kan hända att jag publicerar några så snart jag lagt in de i datorn. Kameran ligger nämligen kvar i handsfacket på Charlottes bil.      

          

 
 
Ingen bild

Sara

7 juni 2011 10:33

Tack själva för att ni kom! Det var verkligen supertrevligt! Och stort tack för den goda maten (och osten och yoghurten)!

Det var så himla kul att äntligen träffa dig igen. Nu får det inte gå ett år till nästa gång hörru...

Kram

Carro

12 juni 2011 23:34

Det får det verkligen inte göra! KRAM

 
Ingen bild

Linda Janliden-Resare

22 juni 2011 09:42

Nästa gång du kommer till Karlstad vill jag gärna träffa dig:). Som din svensklärare så vill jag förtydliga att det heter Bomstad Baden ;), hade det varit ett sammansatt värmländskt ord så skulle det bli Bomstábaden.
Kram Linda

Carro

28 juni 2011 16:26

Hahaha! Tack för förklaringen :-)

Vi får verkligen ta å ses nästa gång jag åker dit!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards