Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 6 maj 2011

Projekt vardagslydnad del 2

Av Carro - 6 maj 2011 09:47

Träningspassen med Sid i bilen blir många. Min egen bil väntar på att få soppatanken rengjord och under tiden har jag Fredriks bil, där Sid sitter precis bakom passagerarsätet. Jag har alltså goda möjligheter att jobba med honom så fort det dyker upp någon utanför bilen.

En gång har han brustit ut i skall under den gångna veckan och det var när en pojke skulle gå över vägen vid ett övergångsställe på en skola. Jag fokuserade på vart pojken tog vägen och inte på Sids signaler (klok prioritering) och då började han skälla. Det var inte så mycket mer att göra att än att lägga det på minuskontot.

På jobbet däremot, där det rör sig mycket folk och hundar, har han blivit mycket bättre. I morse var han spänd och stirrade ut genom rutan, men han skällde inte. Klar förbättring alltså! Farina skällde inte heller utan mumlade bara lite bak i bagageluckan, hon kommer inte riktigt igång på egen hand. Skönt!

Igår kväll skällde Sid i bilen när mina kursdeltagare gick förbi den. Då hade Farina också gapat en del. Kursarna upplevde det dock inte som att han skällde på de utan uppfordrande mot mig. Det var nåt nytt, spännande!

Vad gäller kossorna så verkar de ha flyttat! De står i alla fall inte kvar i hagen nedanför huset. Visserligen kan man söka upp får och kossor på annat håll, men det kändes ju så himla lägligt att verkligen kunna jobba med den störning vi dagligen utsätts för. Vi får väl se hur vi går vidare, om kossorna kommer tillbaka, om vi lägger ner träningen tills de gör det eller om vi letar upp var de är nu. Det känns lite dumt att jaga reda på kossorna för att träna på att inte jaga dem, vill inte gärna att han ska få upptäcka fler hagar än han redan gjort. Vi får se.

Farina har under veckan gått två promenader i Åkersberga som hon gjorde jättebra. En av dem var utmed kanalen tillsammans med Fredrik, Sid och Fia och den skötte hon bättre än storebror.

Igår passade jag på att utnyttja mina kursdeltagare till att träna skvallerträning och titta-på-människor-och-vara-tyst. Hon gjorde det bra, men långt ifrån perfekt. Det krävdes en del hjälp i form av att jag lockade på henne för att bryta och satte henne ner för att hon skulle fortsätta vara lugn och behärskad. Det känns som att belöningsplacera på marken för att få henne i en lugn nosande sinnesstämning och låta henne tugga länge är helt rätt metod. Det känns som att det skapar precis rätt känslor för beteendet.

Fortsättning följer!

 
 
Carina Deedee Chilla

Carina Deedee Chilla

6 maj 2011 10:41

Tack för en riktigt bra tävlingslydnadskurs. Synd bara att den var så kort.... ;) Intressant att läsa om vardagslydnadsprojektet - jag har ju samma projekt med Chilla under våren. Vi har gjort mycket tittapåövningar och skvallertränat. Äta på marken och tugga länge känns som en riktigt bra idé som jag genast måste hem och testa. Ha en trevlig helg !

http://www.deeamy.se

 
Ingen bild

Lidia och Elvis

8 maj 2011 13:19

Tack för en lärorik och kanon bra tävlingslydnadskrurs. Håller med Carina, tog slut alldeles för fort! Men nu har träningslusten vaknat på allvar så det är bara att jobba vidare!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards