Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 1 juli 2010

Passar på att blogga...

Av Carro - 1 juli 2010 16:40

...medan jag väntar på att min sega skrivare ska printa ut papprena. Ska söka nytt jobb idag, har redan blivit lovad en intervju nästa vecka men de ville ha mina papper så fort som möjligt. Spännande!


Kom precis in från ett spår med Sid, ett spår som blev dubbelt så långt och dubbelt så jobbigt som jag hade räknat med. Men fy 17 vilken duktig hund jag har!


Med hjälp av GPS:en i telefonen och runkeeper.com så har jag hela spåret dokumenterat:


  Den gråa plutten kom dit av misstag när jag råkade trycka på paus, sen insåg jag att detv var ett perfekt sätt att markera apporter på, så det ska jag använda mig av nästa gång.


Markera apporter var för övrigt något som Sid inte var så bra på idag, vi fick med oss hälften hem och dessutom gick han över slutet. En bra sak var att de apporter han sprang över var i början och jag har en känsla av att det är för att han är så ivrig på att spåra som han helt enkelt inte analyserar dofterna ordentligt eller helt enkelt skiter i apporterna. På så sätt var det ju bra att få gå ett riktigt långt spår (för att vara ett spår till honom, det här är garanterat det längsta han någonsin gått) eftersom långa, kluriga spår kan ge effekten att hundarna tar det lugnt redan från start. Första apporten han plockade var han hela linans lägnd framför mig, jag hade tappat honom ur sikte och försökte komma igenom ett tätt buskage. När jag äntligen tog mig ut kom han travandes mot mig med apporten i munnen, som han alltså plockat och kom in med till hundra procent självständigt, alltså utan ens omedveten styrning från min sida.


Resterande apporter plockade han när jag gick nära och med spänd lina och lägre tempo. Jag tror, trots det fina plockandet av den första apporten, ändå att det är det bästa.


Som synes på bilden ligger en del av spåret på en grusväg och det var första gången han gick ett riktigt hårt spår. Han blev väldigt noggrann när vi kom ut på grusvägen och doppade näsan i vartenda fotspår. Sen gick jag på gräset i vägkanten en bit och då blev han lite flamsig, men så fort han fäst på den vittringen så blev han noggrann igen. Så duktig!


I övrigt var det ett överjävligt spår att lägga och gå som tvåbening, mycket ris, snår, kalhygge, tät skog, lera, sumpmark och diken om vartannat. En bit av spåret gick över stora kalhygget nere vid stora vägen och där var det snustorrt i backen och massa lös jord, svårt att gå på men tydligen inte svårt att spåra på.


Jag kan bara inte sluta vara så stolt och glad över hur duktig han är. Det värsta är väl att han är så duktig på någonting där man själv inte kan ta åt sig minsta lilla ära, men ändå.


Här är en till bild på spåret fast i en satellitbild:



Nu är mina papper snart färdigutskrivna så jag ska fylla i de och kopiera mina betyg innan jag ska skynda mig till Wira.

Hund · Sid · Spår
 
 
Madeleine

Madeleine

1 juli 2010 17:32

Duktiga Sid! :D

http://madeleinehaggkvist.wordpress.com

 
Emma & Arrac

Emma & Arrac

2 juli 2010 08:27

Otroligt duktig!

Jag måste bara fråga vad du har för telefon som kan göra så där?!? Jag skulle också verkligen behöva en sån!!! Superbra ju!

http://www.hundreda.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards