Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 5 maj 2010

Tävlingsdebut

Av Carro - 5 maj 2010 18:53

Jag och Sid var med på Bellas tävling Klasskampen idag, en lagtävling som hon anordnat på skolan. Jag, Börnis och Lina var ett lag och hnudarna Sid, Linus och Trazzel bildade "Små hjärnor, ändå stjärnor".


Jag och Sid blev bortlottade från uppletandet ( :( ) men fick vara med i stafettgrenarna. Jag sa till mig själv att jag skulle ta det lugnt och tänka på att bara göra det roligt för mig och Sid, men jag är alldeles för mycket tävlingsmänniska för att ha självkontroll till något sådant. Ni kan ju tänka er en stafett där åtta människor och åtta hundar springer samtidigt som dessa åttas lagmedlemmar skriker, stojar och hejar. Lägg på en malle på detta och ni har KAOS! Han skötte sig fint första grenen, där var vi tvungna att ta det lugnt och ha kontakt. Andra grenen blev det lite hetsigt när jag och Börnis skulle byta stafettpinne och han började kampa i min tröja... Tredje grenen kröp han ur sitt halsband för att få springa med Trazzel och lagom till finalgrenen fick han lägga sig i bilen, för då kände jag att han var påväg att koka över!


Mellan grenarna och när vi väntade på grenarna som genomfördes med ett lag i taget har han legat på rygg i mitt knä, ihoprullad som den räv han är och varit coolugn, riktigt härligt att känna. Det krävdes dock ett par brottningsmatcher för att komma dit, men sen kopplade han av hur bra som helst. Jag är ändå jätteglad att han klarade av en sån tokgalen miljö, det är nog inte alla mallar som skulle gjort det överhuvudtaget. Han blir så jäkla gasad när jag är gasad bara, det är nästan läskigt hur bra han läser av mig.


Hur gick tävlingen då? Jo, vi kom på tredje plats och jag fick ta emot en påse Dumleklubbor alldeles själv, då mina lagkamrater åkt och tränat boxning. Dumleklubborna åt jag upp alldeles själv, så nu behöver jag ingen middag idag. Så går det när man åker och tränar!


Snart ska vi bege oss ner till stallet och träna lydnad med i alla fall Lina och Sofie, vet inte om det kommer några fler. Det bästa med våren är att kvällsträningarna då man kan sitta i gräset på appellplan, coacha varandra i träningen och bara ha det mysigt sätter igång igen. Det gillar vi! Jag och Sid ska som sagt strukturera upp vår lydnadsträning nu.


I morgon ska vi ut och spåra hela dagen :D


So long!

Hund · Sid · Skola · Tävling
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se