Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 15 mars 2010

Signalkontroll och kryp

Av Carro - 15 mars 2010 20:44

Sid har fått träna några pass med signalkontroll idag, han var riktigt taggad på träning igen. Jobbade med sitt och ligg. Ligg är väldigt bra, men den där jäkla sitten...


Sitt är ett extremt underskattat beteende svårighetsmässigt. Men det ska vara rakt, snabbt, på stället, med stilla tassar, utan en alltför viftande svans etc. Otroligt vad mycket kriterier man kan sätta runt ngåot så enkelt som sitt. För att inte tala om att det inte ska föregås av ett högt hopp rakt upp i luften. Hm, känns som att back to basics är vad som behövs, och få det riktigt, riktigt bra frivilligt igen.


Askari fick träna kryp där jag var betydligt noggrannare med min kriteriesättning än jag varit tidigare. Jag uttalade antalet bakbensrörelser högt för mig själv innan vi satte igång varje repetition och var noga med att skala bort allt som var studs med två bakben samtidigt. Det jag måste bestämma mig för nu är hur pass stadig rytm jag vill ha i beteendet, om jag kan acceptera höger-vänster, höger-vänster eller om jag ska gå in för att få höger-vänster-höger-vänster.


På onsdag ska jag och Sid träna för Heidi Billkvam. Jag och Askari gjorde det för några månader sen men på onsdag tänkte jag passa på att köra med Sid. Men VAD? Har en tanke om att titta på fria följet, för där tycker jag man aldrig kan få för mycket input. Annars vet jag inte riktigt, då det känns som att vi har en bra plan och inte så mycket problem att komma med, än (det skulle vara sättandet då...). Ska klura lite till och titta på min planering inför nästa Mariasamling och se om jag får inspiration därifrån.


Nu ska jag se på CSI och därefter sova, sju kvart i timmen.


So long!

Askari · Hund · Lydnad · Shaping · Sid
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se