Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Alla inlägg under september 2009

Av Carro - 1 september 2009 21:59

Det blir mycket skrivet i Sids kategori nu, märkligt.


Hundarna acklimatiserar sig bra här och Fredrik verkar lugna ner sig lite också, eller så spelar han bara lugn för att inte ge mig dåligt samvete. Men jag måste erkänna att det är grymt skönt att komma hem till dukat bord och färdig lunch när man är lite småstressad mitt på dagen och få sällskap på alla promenader utom på morgonen. Det är jag inte så bortskämd med (i alla fall inte med Fredrik).


Sid har mest fått göra till synes onödiga saker den här veckan. Jag har shejpat honom upp på saker för att få honom lite mer tassmedveten, tränat balans på olika grejer och tränat backande. Klossen går långsamt framåt, framförallt för att det är så svårt att få poletten att trilla ner vad gäller stadgan. Har fått världens jobbigaste kedja i det omvända lockandet/stadgeträningen. Efter att ha fått belöning bryter han position, snabbt som sjutton. Men bara en halv sekund för att snabbt återgå till den igen. Jag ger en ny störning, belönar och så bryter han igen. Försöekr lägga in flera belöningar efter varann och hoppas kunna bryta det hela på det sättet. Det släpper bara vi tränar på.


Miljön här är så super för honom eftersom han varje dag möter så mycket folk som inte bryr sig om honom (han har blivit lite väl van vid att stå i händelsernas centrum vilket gjort honom blyg). Nu blir han frustrerad när folk inte tar kontakt med honom och kastar sig på de flesta som han faktiskt får hälsa på, det gillar vi!


Idag har vi tränat inkallningar till husse nere på planen. I morgon tänkte vi träna lite nosdutts-budföringar. Han har börjat bli lite mer balanserad i matte vs husseintresset.


I morgon ska vi till veterinären med Ebba. Hon har inte fått göra så mycket mer än att gå promenader med husse. Tränade lite idag och då var hon istället övertänd och hade svårt att hitta fokus. Det är svårt att hitta en bra balans när man inte lyckas pricka in alla hennes "good moments" då hon är tillgänglig för träning. Vi får se vad de säger i morgon. 


Nu ska jag sova, god natt!  

Sid

Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards