Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Alla inlägg under september 2009

Av Carro - 14 september 2009 18:19

Efter två timmar vid datorn har jag kunnat stryka tre och lagt till fyra saker på att göra listan. Nu gör det ont i både axlar och fingrar. Jag har laptopsaxel och tangentbordsfinger alltså.


Nu ser det ut ungefär så här:


Borde:

  1. Skriva ut och skriva praktikomdömen
  2. Skriva annonser
  3. Plugga x4
  4. Fortsätta planera höstens kurser

Vill:

  1. Gå till Lina och äta
  2. Skriva ut och rama in massa bilder
  3. Skriva Sidlogg
  4. Göra om på hemsidan
  5. Blogga om helgen
  6. Läsa (såklart)

Ska påbörja punkt 1 på borde-listan. Sen tar jag min dator och går till Lina för att äta. Där ska jag börja på punkt 4 och 5 på vill-listan. När jag kommer hem blir det nog punkt 2 på vill-listan och därefter punkt 3 på vill-listan. Eventuellt lite punkt 3 på borde-listan också. Om jag klarar att hålla mig så länge från punkt 6 på vill-listan. Det märks. Noll poäng i pluggdiciplin idag. Det går inte bra nu.




Av Carro - 10 september 2009 18:30

Och ingenting får jag gjort. Jag borde verkligen ta tag i packandet inför morgondagen och städandet av min lägenhet. Min lägenhet ska nämligen bebos av min syster i helgen, vars blogg det inte går ett inlägg utan att det nämns "städning" på. Jag borde också laga en ordentlig middag, fixa lite skolgrejor och hundIDgrejor och sånt. Men vad gör jag?
 
Jo, jag har fallit för Twilighthysterin och sitter nu klistrad i min soffa eller säng och känner bara för att vara allmänt asocial tills böckerna är utlästa. Om det inte blir så att jag börjar om. Jag vet inte vad det är, för egentligen är de inte så himla bra. Eller jo, det är de men jag stör mig lite på det simpla språket, de okomplicerade miljöbeskrivningarna, rytmen i dialogerna och det faktum att så fort det dyker upp ett frågetecken så serveras svaret på nästa sida. Kanske är det just det som får en att inte kunna sluta läsa, tempot dras aldrig ner. Jag såg precis på nätet att de engelska böckerna ligger på runt 800 sidor medan de svenska stannar runt 400-500. Det ger mig ju direkt svar på vad jag ska göra med läsårets första studielån, för det jag saknar i den svenska versionen (variation, ordförråd, dialoger, utsvävningar) tror jag det går lättare att hitta i en boken med 800 sidor originalspråk.
 
Nu ska jag ut och rasta Ebba en sväng, sen in och kanske, kanske, kanske städa lite. Till min syster kan jag ju säga att om lägenheten ser ut som sju svåra år när du kommer i morgon så låter jag första delen ligga framme på vardagsrumsbordet om du känner för lite okomplicerad high school meet thriller meet fantasy meet fairytales meet fantastic beroendeframkallande läsning.
 
So long!

Av Carro - 10 september 2009 07:07

Mm, känner mig stel i ryggen, magen och låren men det är inte värre än att jag kan röra mig. Jag är glad att ha överlevt gårdagen och att det var sista gången.


Inte glad att förlora dagens sovmorgon, skulle börjat tjugo i två egentligen. Nu blev det upp sex och snart ska jag och Ebba åka in till veterinären. Vet inte riktigt hur vi tar oss dit för busstabellen såg jättekonstig ut, men vi får leta oss fram och hoppas vi hinner. Annars borde man väl kunna gå från Bergvik till Solstaden.


Återkommer med rapport.

Av Carro - 9 september 2009 20:21

Jag var inte i världens bästa form i morse, efter morgonpromenaden däckade jag tjugo minuter på sängen och var helt skakis. Jag undrade i mitt stilla sinna hur sjutton jag skulle kunna genomföra dagen med värdigheten i behåll. Det gick med ungefär 10% styrka och 90% vilja. Tävlingsdjävulen slog till rejält när vi kom till första stationen och det fanns skalor att jämföra sig med! Visserligen skalor för folk som var två år yngre än mig, men det var ändock någonting att sträva mot.


Så reslutatet blev 1 kilometer på 8 minuter med puls som höll sig runt 160 och inte skenade upp mot 200. 82 situps, 42 rygglyft, 30 hantellyft/arm, 174 sekunder i 90 grader mot väggen och hyffsat shysst rörlighet. Man är inte helt förslappad alltså, men som sagt - 90% av prestationen är ren vilja och tävlingsinstinkt. Jag borde verklgen ta tag i det här och börja bygga upp lite mer faktisk styrka, framförallt i ryggen där fördelningen mellan rygglyft och situps bör vara lite mer jämn än vad den är idag. Jag är ruskigt svag i ryggen, jag behöver börja rida igen :)


Efter 90 grader mot väggen kunde jag knappt gå. När jag kom hem tog jag en dusch och sen en timme på spikmattan (30 minuter rygg och 30 minuter baksida lår), sen kunde jag röra mig utan problem och känner mig knappt matt i musklerna just nu. Vi får väl känna hur det känns i morgon.


På kvällen har jag varit nere i stallet och examinerat blivande allmänlydnadsinstruktörer på allmänlydnadspasset tillsammans med resten av hunkarna. Somnar man inte gott ikväll så är det väl något allvarligt fel på en.


Nu ska jag äta glass och fortsätta surfa. I morgon fysoterapueten med Ebba, det blir riktigt spännande att höra vad de säger.


So long! 

Av Carro - 9 september 2009 07:49

Det här kommer inte alls bli en trevlig dag. Jag vet att det är helt fel inställning att ha, men påtvingade konditions-, styrke- och smidighetstest och andra styrda motionskrävande aktiviteter kombinerat med regn, kort lunch om minimal chans till hundträning kan inte direkt få mig att hitta en bra inställning.


Jag vet inte riktigt hur dagen ska kunna gå ihop heller då vi slutar fem och börjar nere i stallet igen klockan halv sex. Vi ska ha kvällspass på hundkunskapen och eximinera instruktörelever på allmänlydnadspasset. Jag ska ha hand om hanteringen och passiviteten. Men när ska jag hinna äta middag och rasta Ebba? Det blir knepigt. Jag känner på mig att jag kommer stupa i säng ikväll.


Tänk på mig idag när du är ute och tränar hund, slappar i soffan, lagar en god middag eller bara styr din dag hyffsat självständigt.

Av Carro - 8 september 2009 21:08

Jaha, idag har varit en såndär mellandag. Varit väldigt trött, lite nere och lite glad. Gladast över att Börnis klarade körkortet idag, mest nere för att hon gjorde det före mig.


Har varit på Sörmons ridklubb idag och tittat på hästträning. Det var väldigt intressant och vilken häftig shetlandsponny! Jag blev nog mest imponerad av dressyren: passager, piaffer, sidvärtsrörelser och perfekt balanserade halter både från skritt, trav och galopp. Ett väldigt härligt samspel mellan häst och hund fick vi också se och det var också häftigt. Jag blev imponerad över hur hon lyckats locka sin häst till det han kan. Jag tänker att en shapingklok häst borde vara betydligt lättare att få upp på bakbenen eller ner i ett läggande än att locka en häst till att göra det. Lockande är ju betydligt svårare än shaping. Hennes hund var också riktigt häftig, han verkligen lyste arbetssug och såg väldigt "shejpig" ut i sitt kroppspråk (typ: kan vi inte göra såhär? Eller såhär? Eller såhär?). Jag blev förvånad när hon berättade att hon inte jobbade någonting med shaping. Tyvärr tycker jag det är lite synd att det slutade i en metoddiskussion med "vi" och "de" känsla (typ: lockarna mot klickertränarna). Kanske jag som överreagerar.


Jag blev helt hästsjuk av att strosa runt i stallgången mellan boxraderna. Dofterna, klappret av hovar, ljudet av malande hästtänder... Mmm... Jag bara måste ut och rida snart annars kommer jag koka över av hästlängtan.


Här hemma är det som vanligt. Ebba är lite piggare idag men vi har inte haft tid att göra någonting, kanske lika bra. Börnis och Lina har varit här och ätit glass och firat Börnis körkort. Börnis är fortfarande kvar och vi ska gå kvällspromenad nu snart så fort jag bloggat klart. Det är skönt med lite sällskap, det är väldigt tomt här hemma utan lillterror.


I morgon kommer bli den värsta dagen på länge. Vi ska han den årliga friskvårdsdagen och vara ute och hoppa och studsa hela förmiddagen och göra hälsotester hela eftermiddagen. Jag ogillar skarpt att motionera och ännu sämre när jag tvingas till att göra det. Kanske därför man är lite nere.


Nej, nu kvällis sen lägga sig och läsa. Jag har motvilligt dragits in i Twilightvågen jag också.


So long!

Av Carro - 8 september 2009 06:27

Lusten att blogga trappas av lite när det som händer i ens liv inte är så roligt. Inte för att jag bryr mig om folk vill läsa eller inte, men att skriva ner det som händer gör det bara ännu tråkigare. Det är främst Ebba jag tänker på såklart, där humöret och tillståndet går upp och ner som en bergochdalbana. I söndags körde vi sök och lydnad och hon var pigg som attan, igår ville hon knappt gå upp och äta sin mat. Idag var hon hungrig igen.


Och så Sid som är hos husse, jag saknar de både två jättemycket. Det blir tomt på något sätt, nu har man ju vant sig vid att ha en terror omkring sig hela dagarna och då blir det extra tomt när terror försvinner. Det är för lugnt på något sätt.


I morse sket sig snoozediciplinen för första gången, jag vaknade vid andra snoozet och trodde att det var det första men då måste jag ha sovit när klockan ringde första gången. Tio minuter efter hela morgonen alltså och inte blir det bättre av att de har gjort om hela den här sidan. En fördel med forna bloggagratis var ju att det aldrig laggade eller segade efter, nu har det gjort det hela tiden. Men men, det blir nog bra när man vänjer sig.


Jag ska försöka införa ångon form av bloggdiciplin så jag i alla fall håller min mamma uppdaterad, hon blir så ledsen annars.


So long!

Av Carro - 5 september 2009 13:01

Igår fyllde Sid tre månader och dagen till ära tog Börnis lite bilder på honom. Bilderna finns HÄR.


Nu har lillen åkt hem med Fredrik och ska vara med honom i två veckor. Hur ska jag klara det? Jag kommer bryta ihop av Sidabstinens, framförallt när det springer omkring en mallevalp i ungefär samma ålder nere i hundstallet. 


Fredrik ska fortsätta träna självkontroll. Före maten, ut genom dörren, ut ur buren etc. Han ska förhoppningsvis också träffa Åsa Uppfödare eller Cicci Syster någon gång och träna lite vindövningar så han inte glömmer av alltför mycket medan han är borta. Jag förväntar mig ändå att få tillbaka en större terrorist om två veckor än som åkte bort nu, det är i och för sig oundvikligt eftersom han kommer ha vuxit nåt grönj*vligt.


Nu är det lite lugn och ro framför datorn som gäller en stund till. Ska fixa nya bloggar till hundid.se och fylla i min kalender. I morgon ska jag boka in datum för höstens kurser.


Det var allt för nu, nu ska jag och Ebba fortsätta slappa.


So long!  

Sid

Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards