Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 14 september 2009

En hoppfull helg

Av Carro - 14 september 2009 22:02

Trots att Ebba var så dålig i magen att hon var tvungen att få komma ut på natten kunde man inte ta miste på att hon var i form i helgen. Hon var riktigt härlig att träna, pigg och på och riktigt i form teknikmässigt i många av momenten. Gjorde en inkallning med ställande och läggande som kändes tiamässig och säker, apporteringarna var snabba och stabila (till och med ingångarna) och fjärren visade potential att bli fin även på 15 meters avstånd. Fria följet kändes en aning svajigt men fortfarande bra och rutan går från klarhet till klarhet. I lördags var hon väldigt distraherad av någonting i skogen och i söndags stack hon en gång ut i skogen för att bajsa, så det var hon väl förlåten. Men annars höll hon en riktigt fin attityd genom hela helgen.


Då kan man ju fråga sig: vilat sig i form eller en tillfällig resultatökning av smärtstillande, ångestdämpande och glucosamintillskott? Idag verkar hon helt uppskruvad, men det beror nog snarare på att hon p.g.a diarrén inte fått mat på hela dagen, så jag kan inte svara på huruvida piggheten är bestående eller ej.


Helgen har alltså varit riktigt bra. Jag har varit i Örebro och hållt kurs och njutit av Fanny och Thomas fantastiska hus. Kursen gick bra. Det var en grundkurs för tävlingshundar och vi pratade om lek, shaping och självkontroll - grundstenar i rolig och effektiv hundträning. En blandad kompott med hundar i olika åldrar och kunskapsnivå gjorde det hela ännu roligare. På eftermiddagarna har vi tränat sökmarkeringar och lydnad och ätit gott med jättetrevliga kursdeltagare.


Jag var helt slut när jag kom hem igår dock. Lina försvann från universums yta under fredagkvällen och var okontaktbar på både telefon och msn. Det skapade panik och skallgångskedjor för att se vad 17 som hade hänt (att inte svara i telefonen är inte riktigt likt Lina, inte heller att gå långpromenad elva på kvällen utan telefon). Hon återkom till jordens yta vid halv ett-tiden efter en djup power-nap på soffan och jag kunde tillslut sova gott. I lördags blev Ebba dålig i magen och var tvungen att rastas så jag sov lite oroligt. Även i natt har hon varit dålig så jag borde väl egentligen ligga i sängen och sova nu istället för att blogga. Börjar tidigt i morgon. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se