Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 6 augusti 2009

Tricks och burlekar

Av Carro - 6 augusti 2009 13:24

Jag har bokat tid för Ebba hos en fysoterapuet som ska få gå igenom hela rörelseapparaten på henne och se om hon hittar något. Även om hon blivit piggare så känns hon inte helt okej och jag kan bara inte sätta fingret på vad det är. Hon är fortfarande inte sig själv bland människor och det är för mig ett tydligt tecken på att något inte är okej. 


Ebba har inte fått någon direkt lydnadsträning den senaste tiden. Inför grundkursen som jag håller i Semmersby fick vi damma av våra burlekar som var evigheter sen. Nu flyter de på skitbra och hon driver in i buren på kommando och söker öppningen om jag skickar henne från en vinkel. I måndags fick hon ligga i öppen bur på kursen och hon låg jättesnällt och tittade på, tyst hela tiden. Härligt, då dröjer det inte många pass till innan jag kan använda burlekarna i träningen tillsammans med Sid.


Jag har också shejpat henne till att sticka in nosen i saker, till en början min halvt knutna handflata (nån variant på näbbtarget). Ska använda det för att hon själv ksa få sticka in nosen i munkorgen om vi nu behöver använda en sådan hos fysoterapueten eller i andra situationer. Hon har också fått göra lite andra tricks. Det är skönt att bara shejpa helt prestigelöst och se vad man får, det är nog vad vi behöver just nu.


Idag är hon med husse på jobbet och ikväll ska vi till brukshundklubben. Har inte riktigt bestämt vad vi ska göra där än, det beror lite på hennes dagsform. Jag tycker bara det ska bli kul att träffa träningsgänget igen, det var alldeles för länge sen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se