Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 13 juli 2009

Mus och orangeträning

Av Carro - 13 juli 2009 22:54

Det har varit en mastig dag idag, tung att ta sig i genom på något sätt. Fick nog alldeles för lite sömn i natt och började dagen med en längre promenad före frukost, var helt slut redan då. Sen såg jag nya schemat på softet och det gjorde ju inte dagen lättare.


Första dagen på lydnadsläger har rullat på bra. Vi har pratat om grundstenarna shaping, lek och självkontroll och det har varit riktigt roligt att se deltagarna jobba med sina hundar. De fick lyssna på en lektion om shaping och träna burlekar och diverse andra färdigheter, samt leka i massor.


På eftermiddagen när alla deltagare åkt hem började regnet vräka ner! Jag rastade Pouge genom att stå på verandan och titta på medan han cockelerade. Lättrastat...


Efter middagen gick jag och Thomas ut och tränade fem hundar på lite drygt två timmar. Vi följde planen förutom att Pouge inte fick träna något framförgående (tror Thomas gör det inne just i detta nu) och det blev inte heller någon inkallning med våld då Squidisen var för trött. 


Missy och Pavlov fick tränat rutan och apportering med dirigering med gott resultat. I morgon går vi vidare. Squid och Pouge fick båda göra sökmarkeringar, likaså Askari.


Vad gäller Askaris fastrullemarkering har jag nu tagit av rullen från halsbandet och jobbar nu bara med att han ska kunna ta den och hålla ordentligt och sen få varsågod på en leksak. Vi fick till några fina repetioner men sen tar det stopp när han måste anstränga sig för mycket för att ta rullen (t.ex. om man håller den väldigt nära bröstet på honom). Det är bara att jobba på.


Thomas tittade lite på våra inkallningar med stå och höll med mig om att varsågodkommandot måste bli mer gasat. Direkt på varsågod ska han tvärvända och ta sin leksak. Askari har liksom inte läst de här böckerna som säger att hundar ska ha svårt att vända sig från belöningar... Vi får jobba på där också.


Nu dags för kvällspromenad och sen sova sju kvart i timmen så morgondagen går lättare.


God natt! 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se