Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 13 maj 2009

Skolmästare i lydnad 2009

Av Carro - 13 maj 2009 21:14

Idag var vi både bäst och näst bäst, så himla glad! Förra året missade vi snöpligt segern med 1 poäng, men i år tog vi det!


Fem moment kördes, platsliggning, fotgående, inkallning, apportering och hopp. Samma koeffecient på momenten oavsett klass och en prisutdelning för samtliga klasser. Startade ettan med Assebass och trean med Ebbilur.


Assebass var ut först, hysteri hystera. Hade värmt upp med lite bad i älven och bus med Trazzel samt en stund i bilen. Gick en prommis med Sofie och Ben före start och han var liet på tårna som vanligt, hysteri hystera vad kul vi ska ha!


Platsen gick fint, låg som en gul liten klocka i gräset med dubbelt så stor malle bredvid. Två minuters platsliggning är världens längsta tid... Framförallt i ettan då man måste se eländet... Ingen hund gick upp, uppskattar när folk visar sportsmanship och står över platsen med osäker hund.


Det ryckte i tårna när jag ställde upp bredvid men han låg och ryckte ända till kommandot för uppsättande kom, duktig får man väl säga. Vet inte hur länge det hade hållt dock :)


Tittade på Lina och Trazzel som gjorde ett jättefint program som hade varit klockrent om inte ett galet pälsmonster hade stört ut de på linförigheten. Om inte om inte hade funnits... En femteplacering blev det, kanon! Sofie och Ben var också jätteduktiga, deras första tävling någonsin och det resulterade i en sjätteplats. Så stolt över er!


Så var det min och Askaris tur då. Värmde upp med ingångar, framföringar, vändningar på stället. Han visade på en underbar linförighet där ett halvt läggande i en halt resulterade i en halv poängs betygnerdrag (sitter inte still). Inkallningen klockren, var kom ingången ifrån?? I söndags var de snea och vinda och idag var allt perfekt. Men det är väl så det ska va :) Det ryckte lite i tassarna i väntan på inkallningskommandot, men han satt fint.


Apporteringen, även den jäätefin. Han hugger verkligen apporten men håller som ett litet ljus. "Moment slut, betyg" sa tävlingsledaren men det hörde inte Askari...


Vi ställde upp för hoppet, han hoppade, han landade och JA! APPORTER!! En hel hög av de, shit vad spännande! Nos, nos, nos, VILKEN SKA JAG TA?? De är ju sååå många!! (Askari överlycklig med svans i hundranittio). Jag står helt handfallen, vad ska jag göra? Lämnar jag min plats nollar vi garanterat, men vad händer om jag ropar på honom och han plockar med sig en apport in i fotposition? Stilpoäng? Jag provade i alla fall, tog en chansning och han tittade upp och såg lite sådär Mr Confused ut som bara han kan göra. Jaha? Men, okej. Inte nu alltså. Och gjorde en snygg ingång. Betyg 6. Tilläggas ska väl att apporterna låg precis bredvid hopphindret, lite taskig placering kan tyckas, men av någon konstig anledning var det bara min galna malinutt som uppmärksammade det hela. Syster kanske känner igen sig?


Poängen:

Platsliggning 10 (30)

Linförighet 9,5 (38)

Inkallning 10 (30)

Apportering 10 (20)

Hopp ö. hinder 6 (12)

Totalt 130 av 140 poäng.


Efter ytterligare några klass 1-ekipage och tre klass 2 ekipage var det platsliggning för mig och Ebba. En tjej som inte lagt platsen i tvåan p.g.a att hon då sprang ett agilitylopp la plats samtidigt som mig i trean, annars hade det ju inte direkt blivit någon plats. Vi ställde oss bakom ett hus och snackade om agility, lydnad, bussresor och skadade knän så domaren fick komma och hämta oss för att vi skulle återgå till våra hundar. Så härliga är platsliggningarna i de högra klasserna, jag gillar!


Ebba värmdes upp på eftermiddagen med en koppelpromenad medan Trazzel och Askari dampade runt i skogen. Sen körde vi massa lek, frivilliga ingångar, "tigga igång lek" (vi leker, jag stoppar undan leksaken och går iväg, när hon kommer efter in i fotposition med bra attityd kommer leksaken tillbaka). Några fler ingångar, korta frammarscher och lite stegförflyttningar. Ibland stoppade jag undan leksaken som om vi skulle gå in på plan, hon fick bjuda på ingång, frammarsch, fokus i utgångsställning och så lek igen.


In på plan och ställde upp för fria följet. Jag känner ju Maria (tävlingsledaren) och visste att här kunde jag vänta mig lååånga raksträckor och stegförflyttningar och vändningar på stället utspridda liet varstans. Men tydligen hade domar-Janne varit på henne och kapat av halva fria följet, så nu var det ett jättehärligt fritt följ med mycket vändningar och halter men inga låååånga transportsträckor. Långsam marsch på första sträckan var lite spännande, gick bra tack och lov. 


Dags för inkallning och jag fick blackout. Sa ligg trots att Maria inte kommmenderat mig att göra det, Ebba lyssnade inte (som tur var för en gångs skull men nåt att träna på för framtiden, bättre reaktioner och förväntan i nedläggandet). Sen bad hon mig lämna utan att lägga ner, kaiko i min hjärna - vi fick göra om alltihop. Damn, det är sånt jag har försökt träna på så jag ska fortsätta hålla fokus, men det kan jag ärligt säga att jag inte gjorde. Jag måste träna mera på att klara av tävlingar som inte går som ett rinnande vatten utan där det kan bli lite långa pauser, missförstånd och så vidare. 


Tillslut fick vi i alla fall inkallningen gjord med hyfsat resultat, ställandet var riktigt snyggt men vid läggandet tog hon steg. Om jag skulle räkna hur många förstärkningar hon fått för snabba stå kontra hur många långsamma lägganden jag släppt igenom så har jag förklaringen där.


Metallapporteringen var underhållning på hög nivå. Hon sprang först till tävlingsledaren "Hej, får jag sitta fot hos dig?" (gjorde det inte), sen fram till domaren "Med dig då?" (gjorde det inte) och tillslut gick hon och satte sig hos mig ("jaja, får väl ta dig då..."). Kommentar: vid sväng vid avlämnandet. Ja, jag håller med :)


Hoppapport, fin fart ut, jäääätteseeeegt in. Fin apportering i alla fall och trots att apporten hamnade långt åt höger så sökte hon hindret på vägen in.


Poöng:

Platsliggning 10 (30)

Fritt följ 9,5 (38)

Inkallning m. ställande och läggande 8,5 (25,5)

Apportering av metallföremål 8,5 (17)

Hopp-apport 9 (18)

Totalt 128,5 av 140


Inga riktiga höjdarpoäng (vad har jag för referenser egentligen? ;)), men det räckte till en silverplats i skolmästerskapen. Och lilla gullegalna mallen tog guld och vi blev Skolmästare 2009! Härligt med revansch, riktigt härligt. Är så stolt över båda hundarna, Askari som höll ihop utan att bli galen ;) och Ebba som höll ihop utan att sega ur. Askari gjorde känguruhopp á la kina-malle när vi sprang av plan, j*vlar vad han kan hoppa! Hopp-stå på den skulle bli häftigt!


Kaos på prisutdelningen resulterade i slagsmål mellan Ebba och Trazzel då Trazzel fick ett jack på ögonlocket. Dagen kunde ju ha slutat bättre tycker man. Har precis varit ute på kvällspromenad med Lina och Trazzel och han var lite svullen runt ögat, hon hade fått koksaltlösning av Solan och pratat med veterinären. Svullnar det mer ska de åka in i morgon, vi får hoppas att det går ner. Inte kul när det blir skador runt ögon, men själva ögat är oskatt i alla fall och det får man väl säga är tur i dumheten.


Vi gick en sväng i Grossbol och mina underbara lydnadstjärnor drog i kopplet så mycket de orkade hela promenaden, visst är de duktiga?

 
ANNONS
 
Lina

Lina

14 maj 2009 07:47

GRATTIS ASKARI!!!!! bästaste mallen i hela världen =)

http://mybutterfly.blogg.se

 
syster som äntligen börjar tina

syster som äntligen börjar tina

14 maj 2009 09:52

Stort, stort grattis! Vi är så stolta över er! Kramar i massor

http://www.familjenkaos.dinstudio.se

 
Ingen bild

Stora syster

14 maj 2009 14:50

Nä du, han är bara nästa bäst!!! Den bästa mallen bor hos mig! //Cicci

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se