Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 2 maj 2009

Kråkelibråka är vacker

Av Carro - 2 maj 2009 12:17

Utställning för Kråkan på Speedcat i Märsta. Ett år sen sist, då resulterade det i cert men inget BIV (Bäst i Variant (färg)) eftersom hon var för under utveckling och inte kunde mäta sig med de katter som redan var Grand int. champion. Inte så konstigt kanske.


Nu, ett år senare, höll hon fortfarande certkvalitet och resultatet blev cert och en av två katter vidare till domarens BIS-nominering. I nomineringen blev hon tyvärr slagen av en norsk skogkatt (morr) men det var lika bra, tror inte hon hade blivit stormförtjust av att behöva gå upp i panel (d.v.s. Best in Show) efter den här långa dagen. Blev ingen BIV-uttagning över huvud taget p.g.a att det bara var två katter i hennes färggrupp.


Hon skötte sig prima, blev lite sur då och då men när man är katt har man faktiskt all rätt att visa sina åsikter. När det inte var bedömning låg hon och sov under sin bädd i buren, cac-rosetten som hängde på gallret fick duga som tecken på hur vacker hon var - för själv ville hon ju inte visa sig.


Tänk, jag kunde aldrig för mitt liv tro att min lillkråka skulle kunna bli champion, jag ville ju bara ställa henne för att det var roligt att få träffa andra kattmänniskor och vara lite aktiv med sin katt. Men två cert av två möjliga i sin utställningskarriär så långt och massor med lovord från flera domare, det är ju bara roligt :) Hon är alltså inte bara världens bästa Kråka och vacker i mina ögon, det finns fler som tycker det också. Och championatet är inom räckhåll...


Kråkan 8 månader

S* Daikinis Black Crow, 2xCAC klass 9 (på bilden 8 månader)


Domare: Tervolo Kass

Typ: Excellent typ med excellent kroppslängd. Bra benstomme.

Huvud: Excellent box och profil. Bra haka.

Ögon: Excellent storlek. Bra form. Excellent färg.

Öron: Välplacerade. Mellanstora. Excellenta tofsar.

Päls: Excellent kvalitet. Bra längd. Vacker färg.

Svans: Ganska lång.

Kondition: Excellent utställningskondition.

Allmänt: Bra temperament.

Bedömningsresultat: Excellent 1, CAC


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se