Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 24 mars 2009

Kväller

Av Carro - 24 mars 2009 21:46

Hehe, läste precis igenom dagens tidigare blogg och jag förstår mammas kommentar, jag låter något förvirrad. Det är nog så för tillfället, det går säkerligen över.


Norskan har jag kommit in i snabbare än jag trodde, det är redan så att jag måste anstränga mig för att inte få in den norska rytmen när jag pratar. Precis som när jag flyttade till Värmland så blir det lätt så att tankarna går i "fel" rytm, det kommer inte dröja länge innan jag tänker på norska!


En nervositetsfaktor att lägga åt sidan i alla fall, språket kommer jag komma in i :)


Idag har vi spenderat förmiddagen på ridhusträning. Jag hade en väldigt bra plan på vad jag skulle träna men upptäckte återigen mina brister vad gäller planeringen av Ebbas träning. Med Askari är jag mycket, mycket bättre på en sak vad gäller planering och det är att lägga träningen på rätt nivå. Har jag inte tränat honom på länge, är på ny plats, har varit med om mycket annat etc, etc. så lägger jag upp passet på ett sätt anpassat till det. Jag tar hänsyn till att han inte är träningsbar (inlärningsbar?) i samma utsträckning som om han varit "pigg och oförstörd". Med Ebba tänker jag inte så på samma sätt. Hon är "gammal i gamet", jag förutsätter att hon ska klara mycket mer än vad hon kanske gör alla gånger. Nu var ett utmärkt ett exempel, vi har inte tränat på tre veckor, hon har knappt ens träffat mig under dessa tre veckor, vi är på ny plats, ny miljö och har helt nya rutiner på livet, ändå lägger jag upp passet på den nivå hon var på hemma, innan vilan. Stor bakläxa. Tyckte ändå hon skötte sig riktigt bra trots mina missar, jag ha ju dessutom mina nerver att jobba med, något hon med säkerhet blir påverkad av. Vi lär oss och går vidare.


På eftermiddagen har vi tränat lite apportering med Pi (engelsk setter) samt några promenader i det underbara vädret. Nu på kvällen har vi haft teorikväll på en grundkurs som började den här veckan. Ungefär lika trött idag som igår alltså!


Ska snart gå kvällis och sen hoppa i säng. Får se om jag får möjlighet att sträcka ut benen inatt, igår natt hade jag en svart varg som prompt skulle ligga ovanpå mina fötter. Mys.


Allt för idag, god natt!

 
ANNONS
 
Ingen bild

mamm

25 mars 2009 17:53

Jag har anmält dej på "klickerföreläsningen"med Fanny Gott den 14/4.Tänkte att jag ville ha sällskap.
Kram mamma

 
Ingen bild

Carro

25 mars 2009 19:00

Mamma, du vet att det är hos henne jag praktiserar va?

 
Ingen bild

Lina

25 mars 2009 21:13

Låter ju underbart såhär långt :) ha det super resten av tiden :) Kramis

 
Ingen bild

mamma

25 mars 2009 21:18

Ja, jag vet. Men jag vill ha sällskap.
mamma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se