Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 16 mars 2009

Arbetstankar växer på appellplan

Av Carro - 16 mars 2009 22:42

Hade en riktigt trevlig träning med Swiper idag (eller två rättare sagt). Vi va ute på förmiddagen och körde lydnad. Började på gångvägen utanför stallet men hittade verkligen inte fokus. Inte någonstans. Visst, han kunde bjuda på en ingång lite sådär halvhjärtat och oftast blev det inte ens någon bra ingång. Entusiasmen glimmade till ibland och han ville verkligen, men kunde inte hitta rätt tanke för vad det var vi skulle göra.


Gick in på appellplan istället för jag tänkte att det där finns lite mer ytor att röra sig på. Och där hittade vi det! Rätt tankar, rätt fokus och rätt beteenden. Sånt gillar vi :) Jag börjar lära mig Swiper, han lär mig verkligen något nytt varje träningspass. Idag lärde han mig mer om hur han vill ha sina belöningar. Har ju märkt att jag inte kan belöna honom som Ebba, det uppskattar han inte. Jag kan inte belöna honom som Askari, det märker han inte ;) Plockar jag upp en godis och stoppar i munnen på honom (Ebba har redan dödat) så gäspar han och säger med hela kroppspråket "va det allt du hade att bjuda på?". Plockar jag däremot upp en godis och "åååhar" lite så går svansen i hundranittio och lägger jag dessutom på lite dunk och putt på kroppen medan han tuggar så har han klättrat upp i trädtopparna (tiotusenbelöning). Boll i snöre är en riktig höjdare, kasta, hämta, studsa runt själv, komma in, kampa, byta, tillbaka i arbetstanke. Funkar skitbra! Har lagt in en övning på att lämna tillbaka bollen. Håller ju på och jobbar in omvänt lockande och att köra en sån övning när han byter bollen gjorde övergången mellan belöning och ny uppgift mer flytande. Kanon! Sen får man tänka på att han inte orkar hålla fokus så länge så längre pauser är nödvändiga. Som sagt, jag börjar lära mig hur han fungerar. Och han blir härligare och härligare för varje gång. 


Idag har vi alltså tränat fotgående och lite läggande under gång, samt omvänt lockande "spelregelträning". Ska ha två-tre moment i åtanke när jag går ut och kör honom, varav ett är fritt följ, och så växla mellan dessa. Behöver köra momenten korta stunder för att hålla uppe koncentrationen och inte förlora intensitet och värde på övningen.


Riktigt nöjd med dagens pass.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se