Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 8 mars 2009

Idag...

Av Carro - 8 mars 2009 20:20

...lämnade vi Mr Confused hemma och åkte till Grums och sopade banan. Igår var jag så nervös att höll på att gå under. "Tänk om han inte lägger sig", "tänk om han inte ställer sig", ja, ni vet hur tankarna kan gå. Men sen tog jag mig samman och hittade en tanke som faktiskt fungerade riktigt bra både som "peppare" och "lugnare". Jag vet att Askari kan alla momenten, nu var det bara upp till mig att guida honom. Och det måste jag ju ha lyckats med, för bra gick det. Och r o l i g t hade vi.


Askari har en så fruktansvärt (?) bra attityd som ju inte direkt gör saker och ting svårare ;) Nej, en positiv inställning som dessutom smittar. Vad jag måste vänja mig vid är dessa blixtsnabba reaktioner... På väg mot läggande under gång peppar jag honom lite "nu är det li, li, li, li" för att förbereda honom. Ebba kan göra små nigningar på den peppningen och visa att "Ja, jag är med, jag är på. Jag vet vad vi ska göra". Medan Askari på den framföringssträckan hann lägga sig fjorton gånger.


Känslomässigt kanon alltså. Han var inte störd av domare, tävlingsledare, publik etc. och inte heller berörd av miljön (det var ju trots allt första gången jag tävlade honom, hade ingen aning hur han skulle reagera). Vi var ett ekipage.

Resultatmässigt då (det som alla tycker är mest intressant)...

169 poäng och ett första pris, första placering och klassvinst. En uppdatering över resultaten kommer på hemsidan www.kontrollek.dinstudio.se så fort jag får tid och möjlighet (förhoppningsvis redan i morgon).


Nu hinner jag däremot inte uppdatera mycket mer för jag och Askari ska lägga oss i soffan och kolla på Beck. Tycker vi förtjänar det efter idag! 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se