Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 16 december 2008

Det närmar sig sakta men säkert

Av Carro - 16 december 2008 17:05

Ännu en skoldag över, bara tre kvar nu. Hur härligt som helst! Idag kunde ytterliggare två saker läggas till handlingarna, och ytterligare två kurser faktiskt! Har gjort prov i tävlingspsykologi som gick väldigt bra, tänk att saker funkar bättre när man är frisk och på topp.

För just det, kan nog säga att förkylningen är officiellt ÖVER nu. Det fick ett ordentligt AVSLUT under lördagens städning då jag plockade undan alla pappersrullar som stått lite här och var i lägenheten, sen har jag inte behövt ta fram de igen. Skönt! Lagom till avslutning och allt, perfekt.

Hade praktiskt prov i momentlära också, med båda hundarna. Visade linförighet, läggande under gång och inkallning med Askari vilket gick toppen. Nåt snett sättande i fotgåendet och snett avslut i inkallningen, samt ett sent läggande i läggandet, annars finfint!

Med Ebba skulle jag visa fritt följ, inkallning med ställande och läggande och fjärrdirigering. Jag hade ju hoppats att det skulle vara mer tävlingsikt så man kunde få träna lite tävlingsmässighet - men ropandet va väl sådär (svårt att höra med dunderförkyld lärare, inte alltid så lätt) och va på väg att hamna i snödrivorna ett par gånger. Blev inte förberedd på stegförflyttningarna (vet inte om man måste bli det?) men jag va inte riktigt med i alla fall, och inte Ebba heller. Jättefin kontakt men hon tränger lite, gnäller lite och sätter sig lite långt fram ibland. Bara att träna vidare, skulle ju kunna vara den spontana tanken - men nej. Nu ska Ebba få en välbehövlig paus. Hon har varit svullen och känts på väg in i löp ett bra tag nu men det har aldrig kommit, jag undrar på ett sätt om det inte är allt tränande som gör att hon aldrig sätter i gång. Jag vet inte, är inte så bra på sånt där, men en paus behöver hon i alla fall. Vår "karriär" har ju ändå gått rätt snabbt nu senaste året, många nya moment och nya erfarenheter. Kanske behöver en liten vila, får se hur länge jag står ut - det lär ju inte bli så länge om jag känner mig själv rätt.

Så nu lägger vi kurserna Hundsport A och Dressyr och eftersök A åt sidan och ger plats för nya kurser och nya utmaningar :D


Nu ska jag in i duschen och sen plugga. Ska träna lite med Sofie och Ben sen, SEN ska jag ta en paus...

So long!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se